Elisabeth Ekelund Husborn © 2007-2020 • Privacy Policy • Terms of Use

Hästarna 


Hammerstas sagohästar, vackra renrasiga gyllene Haflingerhästar med lång vit man och svans och mycket bra härstamning, fantastiska sällsynta svarta arabiska fullblod med unik stamtavla och många prestationshästar som förfäder, och så Camille vår charmiga svenska ridponny, korsning mellan halvblod och arabiskt fullblod.

Flera av våra hästar är tränade med Natural Horsemanship för att förbättra kommunikation och förståelse.

Vid sommarpremiering den 30 augusti 2013 i Sparreholm blev vår fina Morgana bedömd som diplomsto. Hon fick hela 40 poäng (88888), elegant rastyp var ett av omdömena.


Ridning på Camille med enbart halsring. Lydig och känslig häst!

Kontakta oss via email elin.husborn@hotmail.com

elisabeth.ekelund@telia.com

eller telefon 0158-10076.


Hingstarna Wille och Marrakech

Hästarna


På gården har vi sju stycken egna hästar. Tre är av rasen Haflinger, som är en hästras som kommer från Österrike. Det är två ston, Vina och Maccarena som är renavlade Tyrolerhaflingers, Vina är diplomsto i Tyskland och har vid premiering fått 41 poäng här i Sverige. Maccarena, som är ett alfasto och bestämmer i hästflocken, fick 38 poäng. Både Vina och Maccarena har genomgått bruksprov i Tyskland, och Maccarena bedömdes särskilt lämplig för körning. Wille är son till Maccarena, hans far är Sveriges högst bedömda Haflingerhingst, Wilco. Tidigt tidigt på morgonen den 28 mars 2010 föddes Maccarenas lilla stoföl, efter den fina hingsten Nachtmann. En smäcker stilful liten dam som heter Morgana. Hon växer och står i och är kaxig ung dam, liksom sin mor och blev 2013 bedömd som diplomsto. Morgana såldes i juni 2015. Mer information om Haflingerhästar finns på www.svenskahaflinger.se.


Vårt underbara svarta arabiska fullblodssto, Mesopotamia, råkade ut för en olycka för några år sedan och finns numera på de evigt gröna ängarna. Hennes hingstföl är född våren 2008 (och numera en ståtlig hingst) Marrakech al Fayad, e. Fynt, står till förfogande för betäckning. Dessutom har vi 2009 års föl Mistra efter den riktigt fina arabhingsten CW Rih, som numera gör sin karriär i Frankrike.

Wille och Elin på dressyrträning på Strömsholms Ridskola i juni 2013.

                                                      Snygg kille i spegeln!


                                          Ridtur på vackra arabhingsten Marrakech al Fayad  

 Mistra sommaren 2012

Gårdspremiering av unghästarna hade vi den 25 augusti 2010. Resultatet är vi mycket stolta över; Marrakech al Fayad 40 poäng, Mistra 39 poäng och lilla Morgana 38 poäng (39 p 2011 och 2012). Alla i klass 1. Vilka fina hästar och alla är till salu! Till rätt köpare.

  Den allra första ridturen någonsin på vår fina Haflingerhingst Wille (som numera är valack)!

En ny bild på Mistra finns här:  Sådan mor - sådan dotter Mistra och Mespotamia

För mer information om araber http://www.sahf.se/


Till sist Camille, som är en fin Svensk Ridponny, med arabiskt fullblod och halvblod i stamtavlan.

Elin har tävlat mest med Vina och Camille i främst hoppning och har placeringar upp till LB. Hon deltagit i lag i allsvenskan för Gnesta. Elin har varit med båda hästarna på Strömsholm och tränat för duktiga tränare där.

Camille